Over Rieneke

“Gezondheid is het mooiste wat je jezelf kan geven!”

Rieneke van Hees

Rieneke van Hees, jouw leefstijlcoach

Ik ben Rieneke, geboren en getogen in Uden, vlakbij de prachtige Slabroekse bossen. In mijn jeugd heb ik daar dan ook veel vertoefd. En nog steeds ben ik graag buiten actief met wandelen, hardlopen of fietsen.

In 1997 studeerde ik af aan de HEAO in Den Bosch. Klaar voor een leven in de wereld van marketing en communicatie. De laatste jaren werkte ik als online copywriter en dat blijf ik naast mijn coaching met veel plezier doen. Ik mag namelijk veel schrijven over gezondheid en leefstijl. Onderwerpen die me al jaren boeien, want als er iemand is die weet hoe belangrijk een gezonde leefstijl is, ben ik het wel. In mijn genen zitten namelijk wat vervelende kwaaltjes. Astma, gewrichtsklachten en darmproblemen, het zijn allemaal dingen waar ik rekening mee moet houden. Doe ik dat niet? Dan word ik meteen afgestraft. En erg vind ik het niet. Door gezond eten en bewegen, voel ik me zoveel fitter!

Je kunt vaak meer dan je denkt

Ruim 20 jaar kon ik niet goed lopen en fietsen vanwege knieklachten. Volgens de artsen zou het nooit overgaan en moest ik er maar mee leren leven. Maar door de juiste beweging en hulp van een hele fijne fysiotherapeut kan ik nu weer hardlopen. Ik heb een paar jaar geleden zelfs leren skiën. En al ziet het eruit alsof ‘houten Klaas’ van de berg af komt roetsjen, ik doe het gewoon en zie wel waar het schip strandt. Je kunt vaak vaak meer dan je denkt, ondanks je aandoeningen.

Ondanks artrose in mijn tenen loop ik nog hard

Een ander probleem zijn mijn grote tenen. Door artrose kan ik ze amper bewegen. Toch loop ik nog steeds hard. De orthopeed vond dat niet zo’n goed idee, maar ik merk dat mijn tenen er soepeler door blijven dan wanneer ik dat niet doe. Ik kijk vooral naar wat ik wel kan en niet naar wat niet meer kan. Positieve gezondheid noemen we dat in de leefstijlcoaching. En dat is waar ik voor sta en waar ik anderen bij wil helpen. Met mijn eigen ervaringen en tegenslagen op het vlak van gezondheid.

Ik heb deze rare coronaperiode gebruikt om een droom waar te maken: leefstijlcoach worden

En toen kwam corona om de hoek zeilen. Dat is toch wel spannend als je astma hebt, dus ik lette nog beter op mijn leefstijl. Om me heen zag ik mensen worstelen. Hoe blijf je sporten en in vorm als de sportscholen niet open mogen? En niet alleen dat. Ook geestelijk bleek corona voor veel mensen zwaar. De angst, onzekerheid en eenzaamheid hakten er flink in (en nog steeds). Daarom besloot ik deze rare periode te gebruiken om mijn droom waar te maken en een opleiding te volgen tot leefstijlcoach. Ik heb er erg veel zin in om anderen te laten ervaren hoe goed je je voelt als je gezonder leeft.

En corona? Ik heb het uiteindelijk in december toch gekregen en ben goed ziek geweest. Nog steeds ben ik vaak moe en moet ik voldoende rust nemen. Maar tegelijkertijd zie ik dit weer als een kans om uit te zoeken hoe je het beste herstelt na corona. Ik zie mezelf als de ultieme proefpersoon.

Ik heb er erg veel zin in om anderen te laten ervaren hoe goed je je voelt als je gezonder leeft

Dus of je nu gewicht kwijt wilt, fitter wilt zijn, herstelt na corona of ondanks een aandoening toch lekker wilt bewegen? Ik ben er voor je!