Over Rieneke

“Gezondheid is het mooiste wat je jezelf kan geven!”

Rieneke van Hees

Rieneke van Hees, jouw leefstijlcoach

Ik ben Rieneke, geboren en getogen in Uden, vlakbij de prachtige Slabroekse bossen. In mijn jeugd heb ik daar dan ook veel vertoefd. En nog steeds ben ik graag buiten actief met wandelen, hardlopen of fietsen.

In 1997 studeerde ik af aan de HEAO in Den Bosch. Klaar voor een leven in de wereld van marketing en communicatie. De laatste jaren werkte ik als online copywriter en dat blijf ik naast mijn coaching met veel plezier doen. Ik mag namelijk veel schrijven over gezondheid en leefstijl. Onderwerpen die me al jaren boeien, want als er iemand is die weet hoe belangrijk een gezonde leefstijl is, ben ik het wel. In mijn genen zitten namelijk wat vervelende kwaaltjes. Astma, gewrichtsklachten en darmproblemen, het zijn allemaal dingen waar ik rekening mee moet houden. Doe ik dat niet? Dan word ik meteen afgestraft. Met een darmontsteking bijvoorbeeld.

Je kunt vaak meer dan je denkt

Ruim 20 jaar kon ik niet goed lopen en fietsen vanwege knieklachten. Volgens de artsen zou het nooit overgaan en moest ik er maar mee leren leven. Maar door de juiste beweging en hulp van een hele fijne fysiotherapeut kan ik nu weer hardlopen. Ik heb een paar jaar geleden zelfs leren skiën. En al ziet het eruit alsof ‘houten Klaas’ van de berg af komt roetsjen, ik doe het gewoon en zie wel waar het schip strandt. Je kunt vaak vaak meer dan je denkt, ondanks je aandoeningen.

Door gezond te eten voorkwam ik een operatie

Toen mijn knieën eindelijk weer deden wat ze moesten doen, kreeg ik problemen met mijn darmen. Terugkerende darmontstekingen en heel wat bezoekjes aan de spoedeisende hulp volgden. Na de ‘darmaanval’ in 2015 kreeg ik te horen dat ik geopereerd zou worden als de ontsteking weer terugkwam. Ze zouden dan het slechte stuk darm verwijderen. Reden voor mij om mijn voedingspatroon flink aan te passen. Veel vezels, vers eten, minder vet en zeker geen wit brood. En ondanks dat ik in 2018 nog één keer een darmontsteking heb gekregen (door medicijnen die ik toen had) zitten mijn darmen nog gewoon heelhuids op hun plek. De artsen waren namelijk zo verrast dat ik 3 jaar lang geen darmklachten had door gezond te eten, dat ze besloten niet te opereren. En daar ben ik trots op.

Ik heb deze rare coronaperiode gebruikt om een droom waar te maken: leefstijlcoach worden

En toen kwam corona om de hoek zeilen. Dat is toch wel spannend als je astma hebt, dus ik lette nog beter op mijn leefstijl. Om me heen zag ik mensen worstelen. Hoe blijf je sporten en in vorm als de sportscholen niet open mogen? En niet alleen dat. Ook geestelijk bleek corona voor veel mensen zwaar. De angst, onzekerheid en eenzaamheid hakten er flink in (en nog steeds). Daarom besloot ik deze rare periode te gebruiken om mijn droom waar te maken en een opleiding te volgen tot leefstijlcoach. Ik heb er erg veel zin in om anderen te laten ervaren hoe goed je je voelt als je gezonder leeft.

En corona? Ik heb het uiteindelijk in december toch gekregen en ben goed ziek geweest. Nog steeds ben ik vaak moe en moet ik voldoende rust nemen. Maar tegelijkertijd zie ik dit weer als een kans om uit te zoeken hoe je het beste herstelt na corona. Ik zie mezelf als de ultieme proefpersoon.

Ik heb er erg veel zin in om anderen te laten ervaren hoe goed je je voelt als je gezonder leeft

Dus of je nu gewicht kwijt wilt, fitter wilt zijn, herstelt na corona of ondanks een aandoening toch lekker wilt bewegen? Ik ben er voor je!